»Vaše pozive k zmanjševanju uživanja mesa pa razumemo kot očiten konflikt interesov med vlado in slovensko mesno industrijo, ki lovi ravnotežje med družbenim, gospodarskim in okoljskim vidikom trajnostnega razvoja, in vam sporočamo, da v naših vrstah ni niti enega razloga za ples.«
»Zato so vsakršni laični pozivi (in bolj ali manj očitno lobiranje) k omejevanju živinoreje in uživanja mesa, z različnih vidikov gledano, vsaj škodljivo, če ne že kar nevarno početje.«
»Strokovnjaki namreč menijo, da zmanjševanje uživanja mesa in drugih živalskih izdelkov najpomembneje prispeva k trajnosti prehranjevanja, raziskava pa je pokazala, da ima Slovenija enega od najvišjih deležev prebivalcev, ki se mesu ne mislijo odpovedati.«
»Za proizvodnjo kilograma govejega mesa potrebujemo 15.000 litrov vode.«
»Dejansko se te napovedi gibajo od 7 do 15 odstotkov, odvisno od vrste mesa in mesnega izdelka.«
»Najpogostejše napake so bile pri funkcionalnosti embalaže in možnosti enostavnega odpiranja, pa napake pri kakovosti presnega izdelka s povečano izcejo ali večjimi kosi mesa, pri mesnih pripravkih pa previsoka slanost in neharmoničnost vonja in arome.«
»Ključno je uživanje manj rdečega mesa, pri čemer gre predvsem za izziv, kako spremeniti človeško ravnanje.«
»Zaradi slabe prehranske pismenosti le malo otrok pa tudi odraslih podrobneje pozna priporočila za uživanje sadja in zelenjave. Oboje skupaj naj bi uživali vsak dan v količini od 450 do 600 gramov.«
»Najdejo vas v izpraznjenem delu Španije in tja pripeljejo štiri, pet ali deset tisoč glav živine, s tem pa onesnažijo zemljo, vodo in izvažajo meso slabe kvalitete od živali, s katerimi se ravna slabo.«
»Generalni tožilci in drugi uradniki bi morali skrbno preučiti dokaze, da so ta podjetja goljufala javnost, in ustrezno ukrepati, da bi jih poklicali na odgovornost.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju